Ние сякаш гледаме страната и с една лупа търсим къде е

...
Ние сякаш гледаме страната и с една лупа търсим къде е
Коментари Харесай

Димитрина Петрова: Трудно забелязваме руското влияние у нас, а украинците виждат слона в стаята

" Ние сякаш гледаме страната и с една лупа търсим къде е съветското въздействие, до момента в който украинците, гледайки извън и бидейки във война, виждат слона в стаята ", съобщи пред БНР Димитрина Петрова от Българската общественост за демократична народна власт (БОЛД).

БОЛД и Съветът за външна политика " Украинска призма " провеждат полемика от поредицата " Българските пътища в сянката на войната ". Темата е " Видими и невидими анклави на Русия в България ".

" Украинците преди всичко слагат положението на въоръжените сили. Анализират всичко по родове войски, какво съоръжение къде има: " Чакайте, нали са в НАТО от 2004 година, за какво армията им е от Съветския съюз? "

Главното разделяне в украинското общество преди войната беше и си остана сред хора, които гледат към Кремъл и хора, които гледат към свободния свят, съобщи Петрова в предаването " Преди всички ".

Тя подчертава върху " слагането под един знаменател на въздействие от Русия и въздействие от Запада ", като акцентира, че отношенията  не са идентични.

" Не може да ги слагаме под един знаменател и не може да иронизираме тази взаимозависимост, както прави в последното си нашумяло изявление президентът Радев. Той иронизира хората, които се тревожат за съветска взаимозависимост и споделя - по газопровода ще потече Путин, по този начин ли, и декларира в директен текст, че него го интересува цената на газа за българския консуматор и точка, нищо друго. "

Руският разказ е много необятно споделян в България, а резултатът от тези позиции е прокремълски, означи още Димитрина Петрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР